Wat kan het programma EasyEtiket voor u betekenen?

Door Ad F.L. Cleijsen in Blogs, gepost op 6 May 2023

EasyEtiket is een programma dat is ontworpen om het proces van etiketteren en ingrediëntendeclaratie te vereenvoudigen voor producenten en verkopers van voedselproducten. Hier zijn enkele voordelen en functies van het EasyEtiket-programma:

  1. Efficiëntie in etiketteringsprocessen: EasyEtiket stelt producenten in staat om snel en efficiënt etiketten te genereren voor hun producten. Met behulp van geautomatiseerde functies kunnen ingrediënten, allergenen en voedingswaarde-informatie gemakkelijk worden ingevoerd en correct worden weergegeven op het etiket. Dit bespaart tijd en minimaliseert de kans op menselijke fouten.

  2. Naleving van voorschriften: Het programma houdt rekening met lokale en internationale richtlijnen voor etikettering. Het zorgt ervoor dat de ingrediëntendeclaratie voldoet aan de wettelijke eisen en helpt producenten om ervoor te zorgen dat hun producten veilig en legaal op de markt worden gebracht.

  3. Allergenenbeheer: EasyEtiket biedt functies om allergenen effectief te beheren. Het identificeert en markeert allergenen in de ingrediëntenlijst en waarschuwt voor mogelijke kruisbesmetting. Dit helpt producenten om de juiste informatie te verstrekken aan consumenten met voedselallergieën en -intoleranties, waardoor het risico op allergische reacties wordt verminderd.

  4. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Het programma is vaak aanpasbaar aan de specifieke behoeften van een producent. Het stelt gebruikers in staat om verschillende etiketindelingen te creëren en aan te passen aan hun merk en producten. Dit zorgt voor consistentie en herkenbaarheid in het etiketteringsproces.

  5. Verhoogde consumentenveiligheid: Door het gebruik van EasyEtiket kunnen producenten nauwkeurige en gedetailleerde ingrediëntendeclaraties verstrekken. Dit draagt bij aan de veiligheid van consumenten, omdat ze beter geïnformeerde keuzes kunnen maken op basis van hun dieetvereisten, allergieën of andere voorkeuren.

Het EasyEtiket-programma kan dus aanzienlijke voordelen bieden, waaronder efficiëntie, naleving van voorschriften, allergenenbeheer, flexibiliteit en verhoogde consumentenveiligheid. Het is een handige tool voor producenten, bakkers, slagers, cateraars, zorginstellingen, horeca, boerderijwinkels, etc,  die de complexiteit van etikettering willen verminderen en de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun productinformatie willen waarborgen.

Het uiteindelijke doel is altijd: beter informeren van de consument. Probeer EasyEtiket hier....

 
Ad F.L. Cleijsen

Kwaliteitsmanager | Auditor | Procesmanager | ondersteuning bij certificering | bij etikettering en allergenenmanagement

Deel deze blog: