Wie is verantwoordelijk

Door Ad F.L. Cleijsen in Blogs, gepost op 25 November 2018

De producent / (uw directe) leverancier is verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens. Gegevens dienen ongewijzigd te blijven. Zolang de gegevens ongewijzigd blijven en dus ook niet door u bewerkt worden, ligt de aansprakelijkheid voor de juistheid van de informatie bij de producent/leverancier.

Van veel producten die niet onder het Private Label vallen, is voedselinformatie nog niet beschikbaar in datapools of websites. Bidvest Deli XL is echter niet verantwoordelijk voor de afname van producten waarvan de allergeneninformatie na 14 december 2014 nog niet compleet is.

Bidvest Deli XL wijst u erop dat iedere onderneming die actief is in enig stadium van de productie, verwerking en distributie van levensmiddelen een eigen verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van verzameling van voedselinformatie van de producten die worden verwerkt of verkocht. Daarmee delen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het verzamelen en verstrekken van de nodige productinformatie.

Ad F.L. Cleijsen

Kwaliteitsmanager | Auditor | Procesmanager | ondersteuning bij certificering | bij etikettering en allergenenmanagement

Deel deze blog: