Hoe werkt het

Bent u de trotse eigenaar van een bakkerij, ijssalon, slagerij, cateringbedrijf, restaurant, broodjeszaak, viskraam, foodtruck, poffertjeskraam of verkoopt u eigen gemaakte (streek)producten? Bent U verantwoordelijk voor de voedselveiligheid binnen een school- of sportkantine, horecagroothandel, cateringbedrijf, zorginstelling-, of ziekenhuis keuken? Dan zult u moeten voldoen aan de Europese richtlijnen rondom etiketteren, allergenenbeheer en voedingswaarden. Easyetiket kan helpen!


Voldoen aan de Europese richtlijnen betekent globaal het volgende: u dient de consument te kunnen informeren over de aanwezigheid van allergenen in uw recepten. Daarnaast moet u ook inzicht kunnen geven over de hoeveelheid voedingswaarden in uw recepten. De wetgeving is er niet voor niets, uw klant wordt zich meer bewust over wat hij of zij eet. Wat ons betreft een zeer goede ontwikkeling.

Maar hoe kan ik mijn klant beter informeren? EasyEtiket kan helpen:

- Beheer of maak eigen grondstofspecificaties

- Beheer recepturen

- Maak eigen etiketten en allergenenkaarten

- Presenteer recepturen online

- Bereken de voedingswaarden van recepturen

- Beheer gegevens rondom bewaarcondities, artikelnummers, leveranciers, etc.

- Maak gebruik van voor ingevulde grondstofgegevens

- Deel grondstoffen en recepten met klanten/leveranciers via het EasyEtiket controlpanel

- Leer zelf over wetgeving/programma met behulp van de gratis E-learning  


Ga aan de slag met EasyEtiket, volg hiervoor de volgende stappen:  

 

STAP 1: GRONDSTOFFEN

Bepaal uit welke grondstoffen/hoeveelheden uw recepten bestaan. Als u hiermee begint, heeft u namelijk direct een compleet overzicht van de grondstofspecificaties welke u nodig heeft. Alle grondstoffen op een rijtje? Begin dan met het opvoeren van deze grondstoffen in de EasyEtiket applicatie, onder het kopje grondstoffen:

- Maak gebruik van duizenden voor ingevulde grondstoffen. Uit de eigen geverifieerde database van team EasyEtiket, maar ook van uw mede EasyEtiket gebruikers. Makkelijk, alle benodigde informatie is voor u gevuld: aanwezigheid van allergenen, voedingswaarden, bewaarcondities, versie, enz.

- Of maak uw eigen grondstoffen aan. Dit kan aan de hand van een grondstofspecificatie van uw leverancier (vaak gratis als PDF te downloaden, vraag uw leverancier), maar bijvoorbeeld ook via de informatie op het etiket van uw voorverpakte grondstoffen. De aanwezigheid van allergenen en voedingswaarde informatie neemt u simpelweg over van het etiket op de voorverpakking 

 

STAP 2: RECEPTEN

Heeft u stap 1 afgerond? Begin dan met het aanmaken van uw recepten. Hiervoor maakt u gebruik van de ingevoerde grondstoffen bij stap 1. Combineer de grondstoffen tot een recept. Vanaf dan is het eenvoudig: alle grondstof informatie wordt direct doorgerekend in uw recept, bijvoorbeeld de aanwezigheid van allergenen, maar ook een voedingswaarde-berekening. En voor onder andere bakkerij recepten uiteraard een droge stof of inkook/reduceer berekening.

 

STAP 3: PRINTEN

Zijn uw recepten klaar zijn, dan biedt EasyEtiket de mogelijkheid om diverse overzichten uit te printen: 

- Etiketten in meerdere formaten

- Allergenenkaart

- Receptenkaart

- Grondstoffen overzicht, etc.

Deze uitgeprinte output kunt u gebruiken om uw bedrijf of klanten te informeren. Leg deze informatie bijvoorbeeld in een map op een vaste plek, zodat de informatie toegankelijk is voor alle medewerkers. Uiteraard kunt u de info ook online presenteren of verwerken in een menukaart, informatiezuil, tablet, screen of wat ook.

Verkoopt u voorverpakte voedingsmiddelen of verpakt u deze zelf? Gebruik dan de etiketten uit EasyEtiket. Deze etiketten voldoen aan de nieuwe wetgeving qua opmaak en samenstelling, bevatten de aanwezigheid van allergenen en toont u de voedingswaarde. U kunt kiezen uit meerdere etiketformaten. Staat uw etiketmaat er niet bij? Vraag ons naar de mogelijkheden, wij helpen u graag.   


Pfff lastig? Aan de slag

Wij hebben getracht het programma EasyEtiket zo eenvoudig mogelijk te houden. Het programma is absoluut zelfstandig te gebruiken, maar wij kunnen ons voorstellen dat u toch vastloopt op bepaalde zaken. Een kleine voorbeeldvraag is: dien ik de microbiologische kenmerken van mijn grondstoffen op te nemen? Nee, dit is niet verplicht en deze informatie wordt ook niet gebruikt voor de uitwerking van etiketten en/of allergenenkaarten. Uiteraard, voor bepaalde klanten kan dit toch nuttig zijn, maar nee zeker niet voor iedereen.

Team EasyEtiket begrijpt dat u over het programma en/of wetgeving vragen heeft. Geen probleem, daarvoor hebben we:

1. een gratis training ontwikkeld via onze eigen E-learning omgeving.

2. Tevens kunt u gebruik maken van onze FAQ.

3. Staat u vraag en antwoord hier niet tussen, uiteraard stel uw vraag gratis aan ons. Dit kan via mail (info@easyetiket.nl), via het contactformulier maar ook via whatsapp (06-43975025), u ontvangt dan altijd binnen 12 uur antwoord.

Ga aan de slag, de ervaring van onze klanten leert ons: het is een kwestie van beginnen!


Abonnement

U kunt onder de button aan de slag vrijblijvend kennis maken met onze applicatie. Gewoon om te ervaren hoe het werkt en wat u zoal tegenkomt. Enkele functionaliteiten, bijv. het aanmaken van een allergenenkaart of het opslaan van grondstoffen, kunt u pas gebruiken na het aangaan van een abonnement op EasyEtiket. Bent u na het gebruiken van de snuffel versie overtuigd van de werking van EasyEtiket? Maak dan voor slechts € 15,- per maand gebruik van ons abonnement. U ontvangt dan alle mogelijkheden welke het programma EasyEtiket u te bieden heeft.

Plus, wij servicen u gratis met een helpdesk voor vragen rondom de wetgeving en het EasyEtiket programma. Het managen van uw product-, receptuur en grondstoffen gegevens is mogelijk, daarom, ga aan de slag!

Droge stof berekenen
  Ja, dit is "droge" stof, dit wordt een saaie blog ;)  Wat is Droge Stof Bij het analyseren van voeding voor menselijk of dierlijk gebruik is het essentieel om de samenstelling van droge stof te begrijpen. Droge stof verwijst naar het...